maj 102007
 

>

Gunnar Lundén-Welden, född 1914 – avliden 1998, var en svensk musiker, kapellmästare, musikarrangör och kompositör. Han skrev mycket svensk filmmusik och var även bandledare under många år för Sveriges Radios Storband.
 
Här kommer en liten trevlig och sann historia från slutet av 1980-talet då både jag och Gunnar Lundén-Welden bodde i området Krusboda i Tyresö söder om Stockholm.
 
En varm och solig vårdag stor jag vid busshållplatsen för att ta buss 803 mot Bollmora Centrum och vidare till Skanstull. På vägen en bit bort ser jag en vit Volvo Amazon herrgårdsvagn komma åkande mot den t-korsning som jag stod nära.
 
Volvon bromsar in och gör en långsam, långsam högersväng. Döm av min förvåning när mitt i svängen förardörren flyger upp och föraren, ingen mindre än Gunnar L-W, ramlar/rullar sakta ut på vägen och bilen fortsätter då rakt fram och upp på en gräsmatta och stannar.
 
Det visade sig att Gunnar inte haft bältet på sig och inte stängt förardörren helt. Gunnar slog sig inte, utan ställde sig upp mitt på vägen, borstade av sin kavaj, gick till sin Volvo på gräsmatan och körde vidare.
 
Hälsningar,
 
Terrassorkestern, altsax 1
 
 

  2 Responses to “>Gunnar Lundén-Welden – vilken story!”

  1. >Gunnar Lundén-Welden körde aldrig någon amazon combi och dog redan 1988. De sista åren led han av magcancer med ständiga smärtor som möjligen kan förklara en liknande händelse.

  2. >Kan det vara så att denna anhörig vet var Terrassorkestern kan få tag på några av Gunnars fantastiska arrangemang! Vi längtar så efter att komma över några exemplar…….

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.