maj 092007
 

>Även om Terrassorkesterns idealidoler återfinns i de historiska arkiven vill vi gärna lyfta fram Pierre Marocco. Om den historiska personen Johnny Bode (se till exempel Svensk Filmdatabas, Wikipedia, denna sida eller denna sida) hade levt idag skulle Pierre Maroccos framtoning legat nära.

Det hela blir inte sämre av att bakom Pierre Marocco återfinns en av Terrassorkesterns tidigare medlemmar Per Åkerlind. Per har under många år lett både saxsektionen och orkestern som helhet musikaliskt, och har bland annat skrivit Terrassorkesterns arrangemang av En månskenspromenad som återfinns på vår skiva (med hr. Åkerlind själv i ett förtrollande klarinettsolo).

Pierre Marocco kan man få träffa i verkliga livet på Teater Pero 31/5, 1/6, 7/6 samt 8/6.

Sedan undrar vi om detta är samma Pierre Marocco..?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.