sep 302008
 

>…och ryktet om vår död är fullständigt överdrivet, för att citera Mark Twain.

Enda anledningen till att det dröjer lite mellan inläggen på bloggen är väl att vi helt enkelt har alldeles för mycket för oss. Spelningar till exempel…

Under våren mer eller mindre haglade spelningarna över oss. Det tycker vi om. Mera sånt!

Som de fullblodsartister vi är lyckades vi dessutom med konststycket att hålla alla spelningar inom samma konstnärliga ramar – Terrassorkesterns friluftstema!

En klassisk del i det temat är vår friluftsspelning på Gärdesloppet som i år gick av stapeln den 1:e juni, vilket troligen var årets varmaste dag. Solen gassade från en himmel som var kliniskt ren från moln och det enda som blåste på hela dagen var vi… Länge trodde vi att Anders skulle få värmeslag först, men när Aron kom springande från Östra station ändrades oddsen radikalt!

De andra spelningarna i friluftstemat riktade sig till skogsmullar av olika sort.

Först spelade vi på Jägmästarförbundets årsbal i en trång men gemytlig lokal. Stämningen var på topp, både i orkester och publik, och dansgolvet var fyllt från första takten till sista. Fråga bara Åsa & Sofia som konstant nötte sulorna mellan sånginsatserna!

Sedan blev det skogsmullar i papperskläder när vi spelade på en pappers-industri-mässa för några tusen åhörare. Jae, inte samtidigt alltså, utan de flesta passerade oss när vi spelade i entréhallen när mässan öppnade.
Därefter var det dags för VIP-lunch! …som vi spelade på. Då kroknade 2:a trumpeten och gick i strejk! Vi fick kalla in första bästa mässbesökare som råkade bli Torbjörn, före detta trumpetare i Terrassorkestern. Snacka om springvik!

…nu gäller det bara att hitta lämpligt tema för hösten.
// Björn
 Posted by at 14:52

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.