okt 162012
 

Här har det varit tyst ett tag, men vi har inte legat på latsidan.

I våras, i mitten på mars, gick Terrassorkestern med bestämda steg in i en inspelningsstudio. Elva personer, med elva utvalda låtar, samlades en tidig lördagsmorgon i Norrtälje. Både musiker och melodier så välrepeterade man kan önska.

På söndagen reste Terrassorkestern mycket nöjda tillbaka till Stockholm. Kvar i Norrtälje fanns musiken väl inspelad och digitaliserad. Väldigt väl inspelad tycker vi. Efter inspelningshelgen var vi alla mycket nöjda.

Förra skivan (Säg det med Swing), som släpptes in för snart 10 år sedan, spelades inte in i en studio utan orkestern mickades på en scen.

Denna gång skedde inspelningen i en studio. Att spela in i en studio ger helt andra möjligheter att jobba med ljudbilden. Varje instrument separeras från de övriga på ett annat sätt. Dessutom är allt digitalt nu för tiden – inga band, och varje ljudspår syns tydligt på skärmen. Vi jobbade inte så mycket med omtagningar av hela låtar, utan byggde upp inspelningarna på ett annat sätt. Efter ett par grundinspelningar av en låt valdes den version där kompet kom bäst till sin rätt ut, och därefter arbetade vi med detaljer coh specifika passager. Ganska långt från stenkake-processen, och en annan typ av hantverk.

När vi åkte därifrån kände vi oss som sagt väldigt nöjda. När vi sedan började få utkast på mixarna av låtarna bekräftades vår känsla.

Under våren och sommaren har mixningen slutförts, och vi har precis fått ett utkast på den mastrade skivan. Vi tror att ni kommer att njuta lika mycket som vi gör av resultatet!

Just nu pågår allt det sista runt skivan. Planering av tryck och produktion, vi jobbar med de trycksaker som hör till samt ser till att NCB, STIM och IFPI har rätt information.

Skivsläpp är planerat till början av december, så vi räknar med att den blir årets julklapp. Häng kvar här, eller följ oss på Facebook, så är du säker på att få reda på mer.

 

Vår ljudtekniker, Peter, guidade oss genom hela processen

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.