Om oss

 

Historia

Terrassorkestern startades 1994 på KTH av några studentmusiker som hade fastnat för den svenska 30-tals epoken och ville utveckla denna musikform. Detta var också ett utmärkt sätt att fortsätta spela efter det att studierna var slut och vi skulle sparkas ut i arbetslivet.

Ganska raskt kom vi upp till vår sättning på 11 personer och vi började repetera i den beryktade ”Qlouaquen” på KTH. Den allra första offentliga spelningen avhölls på studentorkestern Osquar Mutters 15-års jubileum till publikens (och framförallt orkesterns) stora glädje.

Genom åren har vi haft ett antal spelningar på ställen som Jesses Jazzklubb, Stockholm Water Festival, Golden Hits, Mälarsalen och ett otal baler, bröllop och födelsedagskalas.

Terrassorkestern hade ett uppehåll i spelandet under 98-99 men är nu fullt aktiva igen.

Sättning

Terrassorkesterns sättning är något bantad version av den klassiska svenska underhållningsorkestern (Stråksektionen fick tyvärr tidigt stryka på foten…)

Sättningen är följande:

Sång Åsa Danielsson, Sofia Hagelin
Altsaxofon 1 / Klarinett Mikael Holm
Altsaxofon 2 / Klarinett Peter Thomasson
Tenorsaxofon Martin Hagelin
Trumpet 1 Johan Myrberger
Trumpet 2 Anders Bengtsson
Trombone Björn Rönnmark
Ståbas Simon Algesten
Gitarr Björn Olofsson
Piano Magnus Perlerius
Trummor Anders Lundqvist

Totalt 11 personer som uppträder i tidstypisk utstyrsel à la ”Vårat gäng” (Äppelknyckarbyxor, rutiga skjortor, keps och hängslen).

Klicka här för lite visuella smakprov.

Repertoire

Repertoiren hittar du här och några av texterna hittar du här.